Sillä me emme voi mitään totuutta vastaan, vaan totuuden puolesta. (2.Kor.13:8)
lauantai 30. syyskuuta 2017
Miten evoluutionäkemys sopii todistusaineistoon?
Mitä odottaisimme löytyvän todistusaineistosta, mikäli polveutumisoppi mikrobeista ihmiseksi olisi totta? Odottaisimme löytävämme mekanismin, sillä mikäli kehitys mikrobeista ihmiseksi on aineellisten prosessien aiheuttama, niin tulee olla mekanismi, jonka kautta kehitys etenee. Mekanismi on tunnusomaista aineelliselle prosessille ja jos uskotaan, että ihminen on vain aineellisten prosessien tuotos, niin sen luonnonmekanismin selvittäminen joka tuottaisi ennestään täysin uusia elimiä ja rakenteita (silmiä, raajoja, korvia, kavioita jne..), joita esimerkiksi mikrobeilla ei ole, on evoluutionäkemyksen kannalta kaikkein oleellisin asia.
Tällä hetkellä tällaista mekanismia ei tunneta. Mutaatio/valinta mekanismia on ehdotettu tällaiseksi uutta rakentavaksi mekanismiksi, mutta todistusaineisto ei puolla kyseistä ehdotusta. Koskaan ei ole suoraan havaittu, että jollekin eliölle syntyisi uutta geneettistä informaatiota, joka tuottaisi sille ennestään täysin uuden rakenteen tai ominaisuuden. Informaatiota luovista mutaatioista ei ole ainoatakaan havaintoa.
Jerry Bergman, Ph.D. tutki vuonna 2004 hyödyllisiä mutaatioita. Hän teki muun muassa yksinkertaisen kirjallisuushaun Biological Abstracts’n ja Medlinen kautta. Hän löysi 435 732 osumaa ”mutation” –hakusanalla, mutta näistä vain 186:ssa oli maininta ”benefical” (hyödyllinen; noin neljä kymmenestä tuhannesta). Kun kyseiset 186 viitettä tarkistettiin, oletetut hyödylliset mutaatiot olivat hyödyllisiä vain hyvin rajoitetusti ja johdonmukaisesti tarkoittivat toimintoja vioittavia (informaatiota vähentäviä) muutoksia.
Luonnonvalinta ei taas ole, uutta kehittävä mekanismi, vaan se kykenee vain ’valitsemaan’ jo olemassa olevasta. Tällä hetkellä evoluutionäkemykseltä puuttuu se teorian kannalta kaikkein oleellisin, eli mekanismi jonka kautta evoluutio voisi edetä. Tämän mekanismin selvittäminen on luonnontiedettä ja tällä hetkellä luonnontieteellä ei ole vastausta siihen miten mikrobeista olisi voinut kehittyä ihmisiä pitkässä ajassa, koska kyseiseen kehitykseen ei ole mekanismia ja tämän vuoksi evoluutioteorian selitysvoima todistusaineistolle on heikko. Evoluutioteorian ennustaman "kehityksen" mekanismin selvittäminen on niin tärkeää ja oleellista teorian kannalta, että on turha puhua mistään muista asioista, jotka voisivat tukea teoriaa, mikäli teoriaa halutaan tarkastella luonnontieteellisesti, koska luonnontiede perustuu nimenomaan mekanismin selvittämiseen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti